НОВИНИ

Стало відомо, як змінилося споживання хліба в Україні за десятиріччя

27.03.2020 15:34
d8c527d-hlib


У 2019 році основним споживачам українського борошна за кордоном стали країни Близького Сходу, Південно-Східної Азії і Східної Африки, куди було продано 217,6 тис т борошна. Про це розповів Родіон Рибчинський, глава Асоціації «Борошномели України», передає infoindustria.

У десятку лідерів борошномельного виробництва в Україні відносяться: Вінницький КХП №2, Столичний млин, Дніпромлин, КПФ «Рома», Хмельницькмлин, Кролевецький КХП, Новопокровський КХП, ТОВ «Енліль», Рівне-Борошно.

«Динаміка споживання борошна і виробництва хліба в Україні негативна. Якщо 10 років тому (2010/11 роки з липня по грудень) випікали 1781,9 тис т хліба, 502 тис т кондитерських виробів і 129,5 тис т макаронних виробів, то 2019/20 роках — ці показники скоротилися до 437,1 тис т, 234,5 тис т і 71 тис т відповідно», — зазначив Родіон Рибчинський.



Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: