НОВИНИ

Оприлюднено аналіз змін індексу цін на зернові у 2019 році

13.01.2020 14:04
Collection Set of Cereal Grains

Середнє значення Індексу цін на зернові ФАО за підсумками 2019 року лише незначно нижче його середньорічного значення за 2018 рік, повідомило ФАО.

Середнє значення Індексу цін на зернові ФАО в грудні склало майже 164,3 пункту, що на 2,2 пункту (1,4 відсотка) вище рівня листопада. Основною причиною такого зростання стало збільшення міжнародних цін на пшеницю внаслідок активізації імпортного попиту з боку Китаю і логістичних проблем у Франції, де тривають протести, а також через побоювання в зв’язку з погодними умовами в ряді основних регіонів-виробників цієї країни.

Що стосується ринків фуражного зерна, то котирування більшості культур в цілому збереглися на рівні попереднього місяця і лише ціни на кукурудзу дещо зросли на тлі даних про збирання врожаю і зниження торгової активності.

Значення Індексу цін на рис ФАО в грудні змінилося незначно: сезонне зниження котирувань на ароматні сорти перекрило зростання цін на рис індійських сортів, пов’язаний зі зниженням пропозиції. З огляду на в цілому сприятливе положення з пропозицією, середнє значення Індексу цін на зернові ФАО за підсумками 2019 року склало 164,4 пункту, що лише незначно нижче (на 0,9 пункту) його середньорічне значення за 2018 рік.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: