ВАЖЛИВО

Стало відомо, як зміниться ціна на свиней під впливом заборони імпорту української курятини

21.12.2020 18:32
Farmers Group Calls For Higher Meat Prices

Через заборони на ввезення української курятини в десятки країн, ймовірно, знизиться ціна на курятину, свинину і яловичину в Україні. Про це повідомляє agronews.ua.

Як повідомляв НВ, ряд торговельних партнерів ввели обмеження на ввезення з України продукції птахівничої галузі. Причина – спалах грипу птиці у Миколаївській області.

Наразі відомо про такі заборони:

▪️ Гонконг та Білорусь обмежили експорт з Миколаївської області;

▪️ ЄС, Сінгапур, Марокко, Туніс, Японія обмежили територію всієї країни;

▪️ Саудівська Аравія, Молдова, Ізраїль визнали зонування, яке застосовується Держпродспоживслужбою, це означає, що обмеження стосується лише 10-км зони навколо спалаху вірусу.

Через заборни знизиться експорт курятини, а отже, збільшиться пропозиція на внутрішньому ринку України. Таким чином, ймовірно, аналогічно зі спалахом АЧС у Німеччині, ціна на курятину в Україні впаде вже цього тижня. Далі, протягом місяця буде спостерігатись менш різка тенденція на спад ціни. 

Відновлення цін слід очікувати не раніше березня, коли усі поставки знову будуть відновлені.

Зниження ціни на курятину в Україні призведе до заповнення прилавків магазинів дешевшою курятиною. Таким чином, щоб не втратити збут, ціни на свинину та яловичину теж будуть знижуватися.

Собівартість курятини і свинини приблизно на одному рівні, крім України, де свинина вдвічі дорожча за собівартістю за курятину і виробники свинини ризикують найбільше, особливо на фоні перевитрат і подорожчання кормів. Ми повідомляли про витрати кормів у собівартості свиней в 2019 році. 

Нагадаємо, що на початку 2020 року в Україні також було виявлено пташиний грип, що так само призвело до зниження цін на усі види м’яса.

Зниження цін може зруйнувати свинарські підприємства, що працюють неефективно та мають високу собівартість. Допомагає свинарям організувати вирощування свиней з контролем собівартості в реальному часі – програма PigCentre.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: