ВАЖЛИВО

Як змінилась державка підтримка садівництва у 2021 році

13.03.2021 10:35
Dyzayn-bez-nazvanyia-1

Урядом були внесені зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для розвитку виноградарства, садівництва і хмелярства. Нагадаємо, згідно з проектом держпідтримки погодженим Аграрним комітетом ВРУ на початку березня, на підтримку садівнивництва у 2021 році планується спрямувати 450 млн гривень. Це на 160 млн грн більше, ніж було освоєно за цим напрямом у 2020 році.  Про це повідомляє Українська аграрна асоціація, пише agronews.ua.

Які ж зміни були внесені до Порядку?

???? 1. Позитивним є той факт, що усі 5 підпрограм будуть збережені в поточному році. З них три підпрограми спрямовані на підтримку виробників, які закладають плодово-ягідні насадження, виноградники та хмільники та дві підпрограми на підтримку переробки такої продукції.

Більше того, за трьома з п’яти підпрограм збільшено розмір компенсації. Зокрема, можна буде отримати компенсацію до 50%:

✔️ за споруджені шпалери та встановлені системи краплинного зрошення;

✔️ за будівництво та реконструкцію холодильників, цехів;

✔️ за придбанні лінії з товарної обробки, з висушування плодів, ягід, хмелю та ліній, а також ліній з переробки такої продукції.

???? 2. Змінами збільшено максимальний поріг суми відшкодування, яку може отримати суб’єкт господарювання, з урахуванням пов’язаних осіб, упродовж року. Тобто, у 2021 році сума компенсації не може перевищувати 60 млн гривень.

???? 3. У попередні роки не всі виробники плодово-ягідної продукції змогли отримати відшкодування в державного бюджету за виконані роботи. Для прикладу, у 2020 році згідно з розподілом на початок року по цій програмі передбачалося 400 млн грн, а уже на кінець року лише 292 млн гривень. Тому виробникам, які не отримали компенсацію у 2019-2020 роках чи отримали не за усі виконані роботи, надається можливість одноразово у цьому році отримати компенсацію за той період.

Компенсацію можна буде отримати за діючими на сьогодні піднапрямами підтримки садівництва, окрім компенсації за техніку та обладнання. Для цього документи потрібно буде надати обласним комісіям до 1 травня та до 15 жовтня.

???? 4. Також відтепер, щоб отримати компенсацію, не потрібно подавати довідку з податкової про відсутність заборгованості з платежів. 

Читатйте також: Держпідтримка АПК у 2021 році: озвучено останні зміни.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: