НОВИНИ

Стало відомо, як змінюватиметься вартість «борщового набору»

01.03.2021 08:08
image

Овочі “борщового набору” будуть дорожчати на 10-15% щомісяця – аж до нового врожаю. Про це повідомляє УНН, пише agronews.ua.

“У нас сезонні коливання по “борщовому набору” – 150% і ми стоїмо зараз на самому початку цього шляху, і чим далі, тим овочі будуть дорожче. Такого росту цін, як був січень і половина лютого, уже не буде, але по суті підняття цін продовжиться – практично на весь асортимент. Напевно, треба очікувати ріст цін щомісяця, як мінімум, ще на 2-3%, а по борщовій групі – 10-15% буде однозначно до травня місяця і доти, поки почне поступати на ринок продукція з відкритого ґрунту”, – пояснив виконавчий директор “Економічного дискусійного клубу” Олег Пендзин.

При цьому він уточнив, що стимулювати зростання цін на продукти будуть підвищення доходів населення.

“Це буде стимулюватись тим, що у нас з вами зростають доходи: мінімальна заробітна платня піднялась, піднялись зарплати медиків, вчителів – всі бюджетники отримали доплати, в березні у нас з вами – перерахунок пенсій для пенсіонерів”, – уточнив економіст.

Крім того, на його думку, дорожчати продукти будуть також внаслідок ажіотажного попиту перед великодніми й травневими святами.

Нагадаємо, що озвучено середнє споживання українцями основних харчів за 10 років.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: