НОВИНИ

Стало відомо, як змінювались ціни за останній місяць зими на тепличні овочі

01.03.2019 11:29

Протягом лютого ціни на вітчизняні та імпортні тепличні овочі були нестабільними. Про це повідомляє «Інфо-Шувар».

Вітчизняні тепличні огірки впродовж останнього зимового місяця помітно зросли в ціні, вартість імпортної продукції продовжувала поступово знижуватися.

Від початку поточного тижня вартість імпортних тепличних томатів на ринку України знизилась майже на 7%. Станом на 28 лютого їх вартість становить 30-37 грн/кг.

Найвищий ціновий показник на ринку імпортних томатів 52-55 грн/кг було зафіксовано у другій половині січня, а вже в першій декаді лютого розпочалося поступове зниження цін. Впродовж останнього місяця вартість імпортних помідорів в країні знизилася майже на 40%.

У порівнянні із кінцем лютого 2018 р., імпортні томати на вітчизняному ринку вже подешевшали більш, ніж на 20%.

Початок сезону українських тепличних томатів очікується вже з березня, коли на ринок вийдуть перші партії томатів із вітчизняних зимових теплиць.

Варто зазначити, що зниження ціни впродовж лютого, також, можна було спостерігати і у випадку ізімпортним огірком, який за останній місяць зими став дешевшим майже на 9%. Його вартість станом на 28 лютого 46-51 грн/кг. Незважаючи на помітне зниження ціни, імпортні огірки на вітчизняному ринку все ще залишаються більш ніж на 10% дорожчими, порівняно із минулим роком.

Вартість продукції із вітчизняних теплиць впродовж останнього місяця зросла майже на 8% та становить сьогодні 62-63 грн/кг. Огірок із вітчизняних теплиць сьогодні коштує майже на 40% дорожче, порівняно із аналогічним періодом минулого року.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: