НОВИНИ

Стало відомо, як зміняться ціни на картоплю

21.01.2020 08:03
potato

Загальний урожай виявився нижче очікуваного. Але Україна різко збільшила імпорт картоплі, тому замість подорожчання, цілком може бути розпродаж картоплі, в результаті якої вона може подешевшати до 7-8 гривень за кілограм, Glavcom.

Цього року українці збайдужіли до городів, тому виростили картоплі менше, ніж у минулі роки. Спеціалізовані господарства також не поспішають відводити угіддя під цю культуру (вона вимагає дорогої техніки, засобів захисту тощо). Тому загальний урожай виявився нижче очікуваного. В результаті, вже з вересня картопля підскочила в ціні відразу до 10 гривень за кілограм. А експерти не виключали, що до весни 2020 року вона і зовсім буде продаватися за 20-25 гривень за кіло.

Але зараз ці прогнози під питанням. Справа в тому, що Україна різко збільшила імпорт картоплі. Станом на листопад, за даними East Fruit, в нашу країну вже завезли близько 190 тисяч тонн картоплі, що в 700 разів більше, ніж у 2018 році!

У вітчизняних продавців на складах залишаються великі запаси картоплі, які вони сподівалися вигідно продати навесні. Тому замість подорожчання, цілком може бути розпродаж картоплі, в результаті якої вона може подешевшати до 7-8 гривень за кілограм.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: