НОВИНИ

Стало відомо, як визначити мармуровість м’яса у ВРХ

23.11.2019 08:02
A6RrE-3A0Ws

Використання ультразвукового сканера дозволяє визначити мармуровість м’яса у великої рогатої худоби за її життя, до того ж і неінвазивним способом. Пише agrotimes.ua

Щоб зменшити помилку в розрахунках відсотка жирового прошарку, рекомендується остаточний результат розраховувати як середній із п’яти окремих досліджень для кожної тварини.

Важливою умовою за визначення мармуровості м’яса у ВРХ є добре підготовлена ділянка контакту датчика з поверхнею. У шерсті більшості тварин є гній, бруд та інші включення, через що за дослідження непідготовленої ділянки утворюються повітряні порожнини між окремими волосками й створюються артефакти (розсіювання).

Контакт датчика з чистою ділянкою має бути щільним, аби виключити появу акустичних перешкод. Для цього необхідно обрізувати волосяний покрив і використовувати контактні гелі. У такий спосіб мінімізують помилки за  визначення відсоткового вмісту жиру в м’ясі ВРХ.


Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: