НОВИНИ

Названо, як в Україну імпортуватимуть насіння, не внесене до Держреєстру

09.04.2020 07:32
picture2_v-ukraine-podskoc_355335_p0

На територію України сорти рослин, що не внесені до Державного реєстру сортів та Переліку сортів рослин ОЕСР, можуть ввозитися лише у певних випадках. Про це інформує Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області. Пише agronews.ua.

Ввезення насіння та садивного матеріалу сортів, що не внесені до Державного реєстру сортів та Переліку сортів рослин ОЕСР для селекційних, дослідних робіт та експонування, можна лише у таких випадках:

– для проведення селекційних, дослідних робіт і експонування;

– для забезпечення експертизи заявки на сорт рослин для внесення до Державного реєстру сортів.

«Ввезення насіння та садивного матеріалу для проведення селекційних, дослідних робіт і експонування на територію України здійснюється за наявності підтвердження, що видається Держпродспоживслужбою, що оформлюється на офіційному бланку та надсилається суб’єктові господарювання, а також органові у сфері митної справи не пізніше наступного робочого дня після прийняття відповідного рішення», — йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що підтвердження діє з дня його видачі до дати фактичного ввезення в Україну або вивезення з України погодженого обсягу насіння або садивного матеріалу, але не довше одного року. Відповідно до ст. 20 Закону, у разі, якщо через п’ять робочих днів з дня закінчення встановленого строку Держпродспоживслужбою, до єдиного державного інформаційного веб-порталу «Єдине вікно для міжнародної торгівлі» не внесено підтвердження або рішення про обґрунтовану відмову у його видачі, суб’єкт господарювання має право на ввезення на митну територію України або вивезення з митної території України зразків насіння і садивного матеріалу без такого підтвердження за умови: пред’явлення відповідному державному фітосанітарному інспектору копії заяви (з описом прийнятих документів) з відміткою про дату її прийняття ДПСС; проведення та дотримання всіх інших процедур фітосанітарного контролю, що вимагаються відповідно до законодавства України.

«Зразки насіння і садивного матеріалу, що ввозяться в Україну для селекційних, дослідних робіт і експонування суб’єктами господарювання, не підлягають сертифікації», — пояснюють у відомстві. Нагадаємо, аграрії Вінниччини скаржаться на проблеми з доступом до насіння овочів.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: