НОВИНИ

Стало відомо, як в Україні розвиватимуть органічне виробництво до 2030 року

04.12.2020 11:31
9111d63-organic

Україна вже на “фінішній прямій” щодо забезпечення повністю дієвої системи сертифікації та державного контролю у сфері органічного виробництва, заявив на своїй сторінці у Фейсбук заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький. Про це повідомляє agronews.ua.

Є мета згідно сталого розвитку – збільшення площі органічного агровиробництва до 1% до 2030 року, написав він.

“Впевнено рухаємось до досягнення цієї мети та збільшення виробництва органічної продукції. Зараз відбуваються дві реформи які є взаємопов’язані і важливими для розвитку аграрного сектору. Це децентралізація, де ми говоримо про створення громад. Наша ціль – сформувати спроможні громади, де буде якісно представлена аграрна експертиза, а у фермера буде можливість звернутись і отримати допомогу та фаховий зворотній зв’язок”, – підкреслив Тарас Висоцький.

Напрямок децентралізації напряму пов’язаний із земельною реформою.

Розвиток сільських територій, ефективне управління земельними ресурсами, збільшення виробництва органічної продукції, якісні кадри – це все призводить до збільшення виробництва сільськогосподарської продукції.

Україна зараз виробляє втричі більше продукції ніж потрібно на внутрішньому ринку. Чергові збільшення, особливо продукції з доданою вартістю, така як органічна, потребуватиме пошуку нових ринків і збільшення експорту.

Враховуючи потенціал ринку Європейського союзу в цілому, дуже важливий напрямок AgriTrade, який націлений на побудову контактів, на вихід нових ринків ЄС, зокрема в Німеччині.

“По всіх цих напрямках маємо не менш амбітні цілі і на 2021 рік. Будемо їх реалізувати, обмінюватися досвідом та робити все, щоб максимально виправдовувати очікування”, – підсумував Тарас Висоцький.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: