В Україні на прилавках магазинів часто можна зустріти сирний продукт, який продають під виглядом справжнього сиру. Про це в ефірі телеканалу “Україна 24” заявила очільниця ГО “Споживча довіра” Олена Куликова, пише agronews.ua.
“На око фальсифікат визначити досить складно… Тільки якщо є якась кричуща ситуація, припустимо, сир занадто білий. Однак маркером може бути ціна. Для виготовлення 1 кг сиру потрібно 11 літрів молока. Відповідно, мінімальна вартість – 120 грн тільки на сировину, є ще й інші інгредієнти, купа всяких накруток, кожен повинен десь заробити. Близько 200 грн за кг – відсікаюча ціна. Нижче – це вже не сир”, – пояснила експерт.
Спеціаліст зазначила, що загалом сирний продукт не є небезпечним, проте користі від нього теж організм не отримує.
“Людина, звичайно, не помре, не буде незворотних процесів в організмі, але користі теж не буде”, – зазначила Куликова.