НОВИНИ

Стало відомо, як проходив карантин на Володимир-Волинській птахофабриці

18.06.2020 14:32
https://agronews.ua/

Очільниця Володимир-Волинської птахофабрики Аліна Сич розповіла про деталі карантину на підприємстві, де частина співробітників захворіла на коронавірусну інфекцію. Про це повідомляє Бізнес.Район, пише agronews.ua.

«Тестування в державній лабораторії – тривалий процес, займає від трьох тижнів. Весь час наші працівники перебували на лікуванні і самоізоляції. В той же час було прийняте рішення – коштом підприємства проводити аналізи в приватних лабораторіях. Вартість одного тесту ПЛР в приватній сертифікованій лабораторії вартує 1400 гривень», – зауважила Аліна Сич.

Також керівниця птахофабрики додала, що кожен працівник компанії медично застрахований коштами компанії. За її словами, лікування усім працівникам покриває страховка.

«З першого позитивного аналізу ми постійно співпрацювали із районною санепідемстанцією, оперативно обмінювалися інформацією щодо кола оточення людей, контролювали відправлення на самоізоляцію, ми отримали протокол з чітким переліком посилених заходів дезінфекції і допомогу в їх організації і впровадженні. Також ми постійно тримали зв’язок із представниками районної Держпродспоживслужби з питань безпеки харчових продуктів. Також із заступницею губернатора Тетяною Щербак ми постійно були на зв’язку з питань координації наших дій», – наголосила пані Сич.

Окремо голова наглядової ради розповіла про співпрацю з Володимир-Волинською міською радою.

“Досить дивною для нас як для містоутворюючого підприємства, де працює понад 1600 людей, яке сплачує в місцеві бюджети багато податків, яке передало ТМО у місті Володимир-Волинський кисневий апарат та найближчим часом (очікуємо поставки) передає апарат ШВЛ, була реакція міського голови, який жодного разу не звернувся до нашого підприємства ні з запитом про стан і кількість захворілих людей, ні запропонував ні поради, ні допомоги, а швиденько організував комісію, до речі, не запросивши нас, де в усьому звинуватив птахофабрику та подав пропозицію на обласну адміністрацію, щоб закрити наше підприємство”, – зазначила керівниця птахофабрики.

“Мені здається, що влада має сприяти та допомагати такому соціально відповідальному підприємству в подоланні такої проблеми, а не стояти осторонь, коли ми фактично сам-на-сам в цій боротьбі. Такі «заходи боротьби» із бізнесом нагадують застарілі заходи Радянського Союзу”, – підкреслила Аліна Сич.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: