НОВИНИ

Стало відомо, як отримати інформацію з Державного реєстру прав

25.01.2021 11:07
agroplanner

Інформація про зареєстровані права на нерухоме майно та їх обтяження, що міститься у Державному реєстрі прав (надалі – ДРП), є відкритою, загальнодоступною та платною. Про це повідомляє Департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА, пише agronews.ua.

Інформація про об’єкт нерухомого майна може бути надана в електронній формі (за умови ідентифікації такої особи з використанням електронного цифрового підпису чи іншого альтернативного засобу ідентифікації особи) або в паперовій.

Для отримання інформаційної довідки з ДРП в електронній формі потрібно:

 Зайти на сайт Міністерства юстиції України- розділ «Онлайн сервіси» – підрозділ «Інформація з Державного реєстру речових прав».

 Вхід в підрозділ відбувається за допомогою ЕЦП.

 Після авторизації в системі можна здійснити пошук за адресою, реєстраційним номером об’єкту нерухомості або кадастровим номером земельної ділянки.

 Також можна знайти інформацію стосовно суб’єкта речового права, обтяження – фізичної або юридичної особи.

 Сплатити адміністративний збір (0,0125 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб – на 2021 рік. Ця фінансова величина зафіксована на рівні 2270 гривень, тобто потрібно сплатити близько 30 грн.).ü

 Завантажити сформовану інформаційну довідку.ü

Якщо громадянин чи юридична особа хоче отримати відповідну інформацію в паперовій формі, потрібно звернутися до державного реєстратора прав на нерухоме майно, уповноваженої особи найближчого Центру надання адміністративних послуг або нотаріуса.

У цьому випадку потрібно надати документ, за яким здійснюється встановлення особи, та документ, що підтверджує сплату адміністративного збору.

Плата за надання інформації з ДРП у паперовій формі складає 0,025 прожиткового мінімуму для працездатних осіб з розрахунку за кожні 25 сторінок, тобто за інформацію, яка розміщена на не більш як 25 аркушах паперу форматом А4, в 2021р. потрібно сплатити 60 грн.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: