НОВИНИ

Стало відомо, як карантин в Україні вплинув на хід весняної посівної 2020 року

20.05.2020 15:02
посівна

Посівна кампанія 2020 року в Україні пройшла в штатному режимі, попри карантинні обмеження, і для майбутнього врожаю є всі передумови, вважає радник президента України з питань економіки Олег Устенко. Про це повідомила пресслужба Офісу президента, пише agronews.ua.

“На тлі надзвичайної ситуації вдалося забезпечити всіма необхідними ресурсами (пальне, добрива, техніка) українські агропідприємства в повному обсязі. Сьогодні досягнута головна мета – закладені всі передумови для врожаю-2020”, – сказав Устенко в ході робочої зустрічі з представниками агросектору.

Згідно з повідомленням, аграрії звернули увагу на те, що на тлі економічних проблем через епідемію коронавірусу загострюється питання фінансових ресурсів для фермерських господарств.

“Також викликає занепокоєння загибель близько 5-8% озимих посівів. За інформацією аграріїв, найбільші втрати – в Одеській області, де загинула майже половина загальних посівів”, – йдеться в повідомленні.

За інформацією пресслужби, в ході зустрічі заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький повідомив, що зараз розробляється механізм компенсації за кредитними ставками для аграріїв.

Своєю чергою уповноважений президента України з земельних питань Роман Лещенко анонсував законопроект про оподаткування землі.

Станом на 18 травня українські аграрії засіяли під урожай 2020 року понад 90% площ від прогнозу, практично завершивши сівши всіх ярих культур, крім сої та гречки. Більшість регіонів завершили весняно-польові роботи.

Кабінет міністрів у зв’язку з поширенням коронавірусу прийняв рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня, а пізніше продовжив його до 22 травня. Під час карантину уряд дозволив продаж запчастин для тракторів та іншої с/г техніки, а також продаж насіння, добрив і саджанців.

Нагадаємо, весняна посівна 2020 року завершена у більшості областей України.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: