ВАЖЛИВО

Оприлюднено, як діятиме нова методика оцінки земель Держгеокадастром

29.04.2020 12:02
ya-15495

Держгеокадастр України оприлюднив проєкт нової Методики нормативної грошової оцінки земель, який було розроблено за підтримки експертів Проекту USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку». Про це повідомляє пресслужба установи, пише agronews.ua.

У новому варіанті є принципові зміни. Так, об’єднано наявні підходи оцінки земель (для земель населених пунктів, для несільськогосподарського призначення та для с/г призначення) в єдину методику. Також суттєво спрощено безпосередньо сам розрахунок, адже це відбуватиметься за єдиною формулою.

За новою методикою наявне зменшення обсягів інформації, необхідної для проведення НГО, відповідно – зниження вартості робіт із проведення НГО та скорочення термінів від замовлення таких робіт до використання відомостей про НГО.

“У такий спосіб, органи місцевого самоврядування зможуть отримати сучасну базу для оподаткування земель незалежно від місця розташування земельних ділянок, що водночас позитивно вплине на наповнення місцевих бюджетів за рахунок плати за землю”, – йдеться у повідомленні.

Проект зазначеної Методики оприлюднено на сайті.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: