НОВИНИ

Стало відомо, хто створює активний попит на спиртзаводи

07.05.2023 12:07
privatization-57567

Спиртзаводи у держави купують частіше за все аграрії для того, щоб перетворити їх на сучасні підприємства. Таку думку висловив заступник керівника Офісу Президента України Ростислав Шурма, передає «Укрінформ», пише agronews.ua.

«Спиртзаводи, які фактично збиткові, а інколи законсервовані останні десять років, а зараз дуже великий попит на них. Бачимо, що основний попит створюють аграрії. Не просто щоб купити існуюче виробництво, а для того, щоб використати ці виробничі майданчики для нових сучасних насамперед етанолових заводів. Це якраз яскравий приклад перепрофілювання підприємства після приватизації та створення нових робочих місць і нових доволі потужних підприємств», — зазначив Шурма.

За його словами, якщо говорити загалом про ефективність державних підприємств, то приватний власник у 99% випадків буде більш ефективним, ніж державний.

Ростислав Шурма зазначив, що, коли відбуватимуться процеси приватизації великих підприємств, державу у першу чергу буде цікавити якість цих інвесторів, їхні наміри та плани. Це для того, щоб зберігався профільний напрям діяльності, щоб відбувалися інвестиції у збільшення виробництва, у нові технології та у продуктивність самого підприємства.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: