НОВИНИ

Стало відомо деталі щодо реформи меліорації

01.09.2021 17:03
Irrigation Pivot

30 серпня заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький провів засідання Штабу із меліорації, під час якого відбулось обговорення трьох ключових питань. Про це повідомляє Мінагрополітики, пише аgronews.ua.

Зокрема, учасники обговорили концептуальні положення законопроекту про управління меліоративною системою загальнодержавного значення, а також питання розподілу функціональних повноважень між органами управління.

По-друге, визначили найбільш доцільні організаційно-правові моделі скорочення витрат електроенергії на забезпечення функціонування об’єктів інженерної інфраструктури меліоративних систем.

Крім того, відбулась дискусія стосовно концептуальних підходів до реформування системи тарифоутворення. Така система має гарантувати як прогнозованість та стабільність діяльності для операторів, так і прозорість для водокористувачів.

«Ми продовжили обговорення законодавчих ініціатив, необхідних для перезапуску системи зрошення та дренажу в рамках чергового засідання меліоративного штабу. Зафіксували також підтримку прийняття законопроекту про об’єднання водокористувачів (ОВК). Сформували чітку ціль – до кінця вересня підготувати зміни до Закону про управління системою зрошення для того, щоб у жовтні представити концепт на обговорення членам агарного комітету», – зазначив Тарас Висоцький.

Довідково: Штаб із меліорації був створений у червні для координації дій, пов’язаних із реформою меліорації. До його складу увійшло керівництво МінАгро, сільгоспвиробники (які використовують зрошення для виробництва аграрної продукції), наукові кола, представники проектів міжнародної технічної допомоги.

Нагадаємо, що Закупівельні ціни на зерно значно змінилися.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: