НОВИНИ

Стало відомо, де зернові отримали опади

21.01.2020 18:01
rain-drench-farmer-s-fields

В основних регіонах вирощування зерна крім України та Росії пройшли опади, повідомляє Електронна зернова біржа.

В Чорноморському регіоні погода залишається аномально теплою, з температурами повітря на 2-13 градусів вище, ніж зазвичай. Дефіцит опадів та майже відсутній сніговий покрів посилює стурбованість щодо долі посівів озимої пшениці у разі морозів. В Україні та Росії наступного тижня зниження температур не очікується, натомість подекуди пройдуть помірні опади, які поповнять запаси ґрунтової вологи. 

Трейдери спостерігають за погодними умовами у Південній Америці, де завершується сівба сої та кукурудзи, та у Північній півкулі, де дефіцит опадів та подекуди відсутність снігу посилює турботу про долю посівів озимої пшениці. 

На Середньому Заході США цього тижня пройшли рясні опади у вигляді дощу та снігу. Обіцяне зниження температури повітря не завдасть шкоди посівам. 

На Південних та Північних рівнинах наприкінці тижня дощі та сніг покращать зволоженість ґрунту, а легкі морози не становитимуть небезпеки для рослин. 

В Бразилії наступного тижня пройдуть помірні або сильні дощі переважно у північних та центральних регіонах. Погодні умови сприяють отриманню гарного врожаю сої та кукурудзи. 

В Аргентині у штатах Кордова, Санта-Фе та на півночі Буенос-Айресу тривають опади, які покращують умови розвитку рослин. Прогнозовані на заході Буенос-Айресу та у Ла-Пампі дощі та зниження температури повітря зменшать дефіцит вологи, який виник через слабкі опади на початку сезону. 

У Південній Африці сприятливі погодні умови дозволяють сподіватися на отримання вищого, ніж торік, врожаю. 

У східних та центральних регіонах Австралії пройшли довгоочікуваний дощі, які послабили лісові пожежі, проте не змогли зупинити їх повністю. Дощі прийшли надто пізно, тому зможуть лише зупинити подальше зниження врожайності. 


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: