АНАЛІТИКА

Стало відомо, де найдешевша цибуля в Україні

19.03.2023 08:16
241

За інформацією аналітиків EastFruit, які сьогодні завершили аудит плодоовочевих відділів супермаркетів столиці України міста Києва, середня роздрібна ціна на цибулю ріпчасту в організованому роздрібі на цей момент досягла абсолютного рекорду – 55,3 грн/кг., пише agronews.ua.

Це приблизно еквівалентно $1.51 доларів США за кг за поточним курсом.

При цьому розкид цін на цибулю в різних мережах досить істотний. Мінімальна зафіксована нами ціна за цибулю стандартної якості, а ми не брали до уваги цибулю, яка не відповідає мінімальним вимогам за якістю, склала 44,99 грн/кг. Максимальна зафіксована ціна – 69,99 грн/кг – понад $1.9 доларів США за кг!

Причини таких високих цін на цибулю детально описані нами в матеріалі “Цибуля по $1 долару за кг оптом – чи реально це і звідки її можна імпортувати”, опублікованому в середині січня 2023 року. Як бачимо, прогнози повністю збулися, і зростання цін на цибулю для України, можливо, ще остаточно не вичерпано.

Найдешевшу цибулю було виявлено в одному з магазинів мережі Novus (“Новус”). А ось найдорожчу цибулю продавали в декількох магазинах мережі супермаркетів “Сільпо”. Дешевше за 50 грн/кг можна було знайти цибулю, окрім “Новуса”, тільки в одній мережі – у магазинах “Варус”. Найтиповішою ж ціною на цибулю була ціна в 52,99 грн/кг – близько $1,44 долара США за кг. За такою або близькою до цієї ціни продавали свіжу цибулю ріпчасту в столичних магазинах мереж АТБ, “Еко-маркет”, “Велика Кишеня”, “Велмарт”, “Фора”, у більшості магазинів мережі Novus і в частині магазинів мережі “Сільпо”.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: