НОВИНИ

Стало відомо, де і коли в Україні пройдуть перші снігопади

14.11.2022 08:15
bf79b77e50c0d65f12fe91cfc7adf19f

До понеділка, 14 листопада, в Україні пануватиме відносно тепла погода, а вже від цієї дати у деяких регіонах можна чекати перших снігових опадів. Про це повідомляє “Апостроф”, пише agronews.ua.

Захід та центр

У Львові та Вінниці перший сніг може випасти уже 18 листопада – втім, надовго він не затримається, адже температура повітря не буде опускатися нижче нуля. У той же час, уже з початку грудня термометри покажуть температуру від -1°C до -3°C та очікується періодичний сніг з дощем. У Вінниці нічні морози можуть сягати до -10°C. У Кропивницькому снігу восени буде ще більше, але повітря обіцяють теплішим, тож ймовірно, що він перетвориться на місиво. Варто зазначити, що жителям Луцька та Ужгорода на сніг у листопаді чекати не варто, але він може випасти після 5 грудня.

Північ

У північних регіонах на сніг з дощем можна чекати уже з 16 листопада, а уже через пару днів падатиме лише сніг. Також, сильні снігопади триматимуться упродовж тижня 21 – 27 листопада. У цей же період синоптики прогнозують сильні морози на Сумщині – вони сягатимуть до -6 градусів вдень та -16 градусів уночі. Втім, на Чернігівщині буде дещо тепліше, там стовпчики термометрів опустяться трішки нижче нуля.

У столиці перший сніг випаде 18 листопада, також його варто чекати 21, 26 – 28 листопада та 5 грудня, при цьому температура повітря не підніматиметься вище нуля градусів.

Схід

На сході Україні, зокрема, у Харкові засніжить уже з 16 листопада та до кінця місяця. Температуру повітря синоптики також прогнозуються мінусовою, тож ймовірно, що сніг затримається на поверхні. У Донецьку та Луганську снігу буде менше, ніж у Харкові. Він періодично падатиме з 17 по 26 листопада.

Південь

У цій частині України снігу у листопаді чекати не варто, проте 18, 21 та 22 листопада можливі незначні снігові опади. Температура повітря нижче нуля опуститься на Одещині та Херсонщині лише наприкінці грудня, а от у Запорізькій області морозів варто очікувати уже з 4 грудня.



Перегляди: 14
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: