НОВИНИ

Стало відомо, чим замінити молочну продукцію в раціоні

06.05.2021 17:40
2377

Молочні продукти є одними з найбільш суперечливих у нашому раціоні. Одні експерти кажуть про їхню користь, а інші стверджують, що вони здатні нашкодити здоров’ю. Про це повідомляє CommentsUA, пише agronews.ua.

Чим можна замінити “молочку”, якщо ви вирішили обмежити її вживання?

З одного боку, у складі молочних продуктів є білок, кальцій та інші цінні для організму макроелементи, а з іншого, як стверджують експерти, у більшості людей непереносимість лактози і вживання “молочки” викликають проблеми зі шлунково-кишковим трактом, а також шкірою і загальним самопочуттям. Якщо у вас алергія або ж ви просто вирішили відмовитися від цих продуктів, дізнайтеся, чим їх можна замінити у раціоні.

Альтернативне молоко. Нині у магазині можна придбати будь-яке альтернативне молоко: кокосове, соєве, вівсяне, мигдальне та безліч інших. Більшість із них насичені вітамінами і мінералами, тими, що і звичайне коров’яче молоко. Ви можете вибрати їх собі до смаку і по консистенції, використовувати в різних стравах.

Тофу. Цей сир особливий тим, що він легко переймає  смак того, із чим готується. Тому спробуйте вживати його з якимось продуктом, а не окремо. У 100 грамах тофу міститься 8 грамів білка, тому він може стати гідною заміною молочних продуктів.

Чіа-пудинг. Пудинг із чіа може стати ідеальною заміною йогурту і сиру і вже точно не менш смачною. Робити його можна самостійно. Для цього достатньо просто залити пару ложок насіння чіа будь-яким альтернативним молоком і залишити цю масу у холодильнику на кілька годин. Потім сміливо додавайте сюди свіжі фрукти і ягоди або зробіть із них пюре у блендері. Такий варіант сніданку дуже корисний для здоров’я, тому що в ньому міститься багато білків, клітковини, кальцію та інших важливих мікроелементів.

Нагадаємо про унікальні властивості ананасу.


Перегляди: 108
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: