Корисність моркви для організму людини незаперечна. Сира морква і її сік, а також овоч в запеченому, відварному вигляді міститься в багатьох повсякденних стравах багатьох людей. Корисний коренеплід для вагітних і годуючих жінок. Але чи корисна морква у всіх випадках без винятку? У чому може виявлятися шкоду моркви? Повідомляє healthapple.info, пише agronews.ua.
- вживання моркви в великих кількостях, особливо в дитячому віці, може призвести до фарбування шкіри в жовтуватий колір. Жовтий відтінок забезпечує бета-каротин. Речовина накопичується в організмі, в результаті чого печінка не справляється з її надлишком;
- сира морква, особливо терта, або морквяний сік не слід приймати при гастриті з підвищеною кислотністю, а також при ерозивних і виразкових хворобах шлунка та кишечника у стадії загострення. Це пов’язано з тим, що, кислоти, що входять до її складу і грубі харчові волокна можуть погіршити ситуацію;
- при надлишку овоча в раціоні у людей з цукровим діабетом морквина може стати причиною підвищення рівня глюкози в крові, оскільки до її складу входять вуглеводи.
Нагадуємо, В Україні відбудеться Другий Всеукраїнський фермерський форум.