НОВИНИ

Стало відомо, чим краще лікувати бджіл

07.05.2021 12:05
_102379246_49a68734-588f-403f-b656-40d30a562ab6

Свою органічну пасіку бджоляр Олександр Дубовий розташував у лісі неподалік Білокуракиного в екологічно чистому куточку Луганщини. Поряд – поля з соняшником, рапсом, пшеницею, є озеро. У лісі ростуть акації та липи, з них бджоли теж збирають мед. Цієї зими частина бджіл загинула, зараз пасіка потребує оновлення. Для лікування бджіл Олександр Дубовий використовує рослинні препарати. Про це повідомляє Проєкт USAID «Економічна підтримка Східної України» на своїй сторінці у Facebook, пише agronews.ua.

«Органічна пасіка означає, що на ній не використовують хімічні препарати. Наприклад, для лікування бджіл я використовую полин, часник, хрін. Полин кладу до вулика – він відлякує кліщів та мурах, які теж хочуть поласувати пилком», – розповідає бджоляр.

У 2015 році Олександр придбав 50 вуликів. За шість років пасіка збільшилась у шість разів – до трьохсот. Сто бджолосімей нараховує органічна пасіка, ще двісті – звичайна. На органічну пасіку підприємець отримав сертифікат.

Мед з органічної пасіки бджоляр продає гуртом покупцеві, який потім експортує його до країн Європи. Також продукцію родина Дубових постачає на ринок у Харкові, здає у місцеві крамниці на Луганщині. Цього року планують виготовляти крем-мед.

Нагадуємо, що на Сумщині фермер виготовляє унікальні хмільні напої з меду.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: