НОВИНИ

Стало відомо, чим для українців можуть обернутися податкові борги

17.02.2022 08:31
89-4

Арешт і продаж майна. Такі наслідки можуть мати податкові борги для пересічного українця. Вони виникають, якщо не перераховувати до держбюджету необхідні суми податків. Про це повідомляє fbc.ua, пише agronews.ua.

Для того, щоб перевірити чи не маєте ви податкових боргів можна скористатися електронним кабінетом платника податків.

Якщо ж вони є, то відбувається опис майна, яке перебуває у податковій заставі. Кошти стягуються після його арешту та продажу.

Також можуть відбуватися стягнення дебіторської заборгованості. Для підприємців на єдиному податку – втрачається статус спрощенця.

Податковий борг стягується у декілька етапів. Спочатку боржнику надсилають податкову вимогу, якщо загальна сума заборгованості перевищила тисячу двадцять гривень. Після цього у боржника з’являється право податкової застави. Наступний етап – опис майна у податкову заставу. Право податкової застави поширюється на будь-яке майно, що перебуває у власності платника податків. Стягнення відбувається не раніше ніж через 30 календарних днів від дати надсилання податкової вимоги.

Рекомендується своєчасно вживати заходів щодо відстрочення грошових зобов’язань і не чекати, доки вони стануть податковим боргом. Відстрочення податкових зобов’язань або податкового боргу також передбачено законом. А якщо борг утворився, потрібно погасити цю суму своїм коштом.

Джерелами для цього можуть стати помилково чи надмірно сплачені за іншими платежами суми. У такому разі платник повинен звернутися із заявою про повернення цих коштів шляхом зарахування їх на погашення грошових зобов’язань. Також це може бути бюджетне відшкодування з ПДВ, або залишок від’ємного значення ПДВ.

Читайте також: Українська компанія створила новий бренд насіння з високим генетичним потенціалом.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: