АНАЛІТИКА

Стало відомо, чи зростуть ціни на хліб

19.09.2022 07:07
94

В Україні з початку війни ціна на хлібну продукцію збільшилась на 15-20 відсотків, очікується продовження такої тенденції. Причина – із відкриттям експорту почала дорожчати пшениця. Про це повідомив перший віцепрезидент Всеукраїнської асоціації пекарів Юрій Дученко, передає УНІАН, пише agronews.ua.

За його словами, хоч війна позначилась на хлібопекарській галузі, пекарі роблять все можливе для забезпечення українців найважливішим продуктом.

Галузі вдається повністю забезпечувати продовольчу безпеку населення. Суттєво економити та не піднімати різко ціни на продукцію дозволяє те, що купують природний газ за пільговою ціною. За відповідною урядовою постановою, така можливість діє до 30 квітня 2023 року.

Зараз виробники дещо розширили асортимент продукції, адже на початку війни в основному випікали сорти хліба масового вжитку. Водночас, спостерігається зниження попиту на хлібну продукцію.

“По галузі в цілому просліджується спад обсягів продажів. Що пов’язано з міграцією населення та зниженням його купівельної спроможності, а також окупацією та руйнуванням частини заводів“, – зазначив Юрій Дученко.

За його прогнозом, вартість хліба може підвищитися ще на 5-10 відсотків.



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: