НОВИНИ

Стало відомо, чи вистачить насіння кукурудзи українським аграріям

20.11.2020 19:14
bege

У 2020 році фіксується деяке скорочення імпорту насіння кукурудзи в Україні. Тож деякі учасники ринку почали озвучувати свої побоювання щодо можливої ​​нестачі посівного матеріалу кукурудзи на українському ринку для сівби під урожай-2021. Про це повідомляє ІА “АПК-Інформ”, пише agronews.ua

Як видно зі статистики, за січень-листопад поставки насіння кукурудзи в Україну скоротилися до 18,8 тис. тонн проти 25,5 тис. тонн. За цей період тільки в березні помітна підвищувальна динаміка закупівель.

Те, що останніми роками Україна помітно знизила імпорт насіннєвого матеріалу кукурудзи, є відмінним сигналом для виробників насіння, адже інтерес фермерів до даної культури тільки зростає. Як і зростає довіра аграріїв до продукції, випущеної в Україні.

Прогнозування на сьогоднішній день стає все більш цікавою справою, адже в будь-який момент в нього може втрутитися непередбачуваний фактор, як погодний в поточному році, який рознесе плани виробництва 100+ млн тонн сільгосппродукції.

Тому акуратно висловимо свої очікування на те, що насіння бажаних культур вистачить усім, нехай тільки до їх посівів буде прихильною природа.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: