ВАЖЛИВО

Стало відомо, чи вирішить потоп в Криму проблему дефіциту води

22.06.2021 08:30
9003282-1

Через сильні зливи водосховища в окупованому Криму заповняться трохи і проблеми з водою все одно залишаться. Про це повідомляє Апостроф, пише agronews.ua.

За словами кримської активістки, еколога Марини Литвиненко, водосховища в Криму живляться від поверхневого стоку. І тут важливо, наскільки поверхневий стік наповнить водосховище.

“Але в Криму такі гідрологічні особливості, що вода повинна спочатку заповнити карстові порожнечі в вапнякових масивах. Після того як вона там накопичиться, порода почне віддавати зайву воду в струмочки, річки і водоймища”, – зазначила еколог.

На її думку, водосховища заповняться трохи і проблеми все одно залишаться.

“Важливо враховувати, що водосховища наповнювалися також з підземних джерел, а підземні водоносні пласти в свою чергу поповнювалися з Північно-Кримського каналу. Це спеціальна система з декількома станціями, і на дні цього каналу була покладена система фільтрації. Та вода, яка текла через канал, поповнювала і підземні водоносні пласти”, – пояснила еколог.

З огляду на те, що 80% води Крим отримував з Північно-Кримського каналу, то навряд чи водосховища можуть наповнюватися тільки дощами, додає Литвиненко.

Нагадаємо, що у Криму гостро стоїть проблема з питною водою.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: