НОВИНИ

Стало відомо, чи вплинули зливи на збір зернових в України

24.07.2021 07:02
unnamed

Ситуацію з поляганням культур спостерігають метеостанції в районах їх діяльності, але в масштабах всієї країни Гідрометслужба не може оцінити ситуацію. Про це заявила  начальник відділу агрометеорології «Укргідрометцентру» Тетяна Адаменко, пише agronews.ua.

Вона зазначила, що в районах з сильними зливами , очевидно, проблеми є. Але було б неправильно говорити про те, що вони позначаться на врожаї зернових в масштабах країни.

За словами експертки, за останній тиждень дощі пройшли практично по всій території України. Але вони були як завжди влітку дуже нерівномірні. Особливо сильні дощі були в західних областях країни. Там в деяких районах за тиждень випала практично місячна норма опадів.

Тетяна Адаменко зауважила, що наслідки для культур залежать від інтенсивності дощів, і їх тривалості. До того ж, з просуванням збиральної кампанії кількість необмолочених посівів зменшується і  відомостей про їх стан посівів не так багато.

«А що стосується пізніх культур – кукурудзи, соняшнику, то для них немає катастрофічних наслідків. Якщо проблеми і є, то вони локальні, особливо в західному регіоні: в деяких районах Львівської, Тернопільської областей. Також в Київській області», – прокоментувала експертка.

Для прикладу вона привела Сумську область, де за тиждень випало всього від 1 до 7 мм опадів. А в м. Дружба на півночі Сумщини  випало 150 мм (2 місячні норми), тож там, можливо, є проблеми.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: