НОВИНИ

Стало відомо, чи скасують РРО в Україні

28.01.2022 11:00
f8f781a372ff7da5a692e3389a4d8f8a611c01ef

Методи та стиль управління Державною податковою службою різко погіршились з початку грудня. Спостерігається ручний, агресивний та, м’яко кажучи, недружелюбний по відношенню до підприємництва стиль адміністрування податків. Про це заявив народний депутат Мар’ян Заблоцький. Про це повідомляє ФАКТИ, пише agronews.ua.

Так, за словами нардепа, в грудні ДПС почала масово відносити до ризикованих тисячі підприємств, часто без вдалого попереднього аналізу. В благородній меті закрити «скрутки» з ПДВ під роздачу попали всі підряд.

“До мене часто звертаються представники бізнесу перелякані тим, що їх масово без попередження занесли в категорію ризикових, хоча в жодних схемах вони участі не приймали. Це заставляє багатьох призупинити ділову активність до отримання ясності в подальшій політиці адміністрування податків”, – відзначив Заблоцький.

Нажаль, також нещодавно стало відомо про практику дзвінків з проханням заплатити податки наперед. Так, минулого тижня подібні дзвінки отримали тютюнові компанії. У разі відмови податківці додумались погрожувати блокуванням рахунків компаній.

В Україні всі тютюнові фабрики працюють з навантаженням значно меншим ніж 50% потужностей. Ніяких проблем звільнити тисячі людей і працювати суто на імпорт у виробників немає.

Найбільше обурює нардепа те, що подібні запрошення на килим та дзвінки отримали лише 4 міжнародні компанії. Тоді як доля тіньового ринку сигарет зросла до 20%. І це безпосередньо вина ДПС, оскільки виробники цих тіньових сигарет відомі, а всі їх зловживання і так прекрасно видні як на долоні суто з їх регулярної звітності. Підказка – звіти про використання акцизних марок та частки втрат тютюну при виробництві є дуже показові.

“Подібні дзвінки до підприємств є явним перевищенням службових повноважень у зв’язку з чим я звертатимусь до ДБР з тим щоб надали їм відповідну правову оцінку. Так само як і бездіяльності ДПС стосовно існування схем по ухиленню сплати акцизу”, – впевнений Мар’ян Заблоцький.

Він закликав керівництво ДПС проводити більш зважену та грамотну податкову політику, а також покращити стиль та якість комунікації з підприємствами.

“Бізнес має бачити в ДПС передбачуваного адміністратора, який формує та якісно комунікує справедливі та рівні для всіх правила гри”, – зауважив народний депутат.

Читайте також: Оприлюднено цікаві лоти з оренди земельних ділянок у Prozorro.Продажі.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: