НОВИНИ

Стало відомо, чи рентабельно вирощувати броколі в Україні

09.12.2021 08:32
c4e109594dc85451ba95cb96e482114e

Броколі полюбили багато прихильників здорового способу життя. Саме тому попит на цей овоч помітно зріс. Окрім цього, культура є перспективною для вирощування в промислових масштабах, враховуючи ціну реалізації. Водночас не все так просто з вирощуванням броколі. Про це повідомила журналу  “Плантатор” зізналася Любов Рискулова, пише agronews.ua.

Фермерка-одноосібниця з Великих Копанів на Херсонщині наголошує: комусь може здатися привабливою ціна реалізації броколі, проте слід враховувати суттєві витрати на її вирощування: на добрива, культивацію, робочу силу тощо.

Тим часом сама культура доволі примхлива і високого врожаю досягти важко. Тому, перш ніж почати вирощувати броколі, обов’язково слід зважити всі ризики й небезпеки, проконсультуватися з фахівцями.

Особливість роботи з броколі в тому, що її треба обходити щодня, не допускаючи, щоб капуста переросла й головки втратили щільність.

«Я фактично живу на роботі, — зізнається Любов Рискулова. — Встаю рано, лягаю пізно. За кожною рослиною доглядаємо, наче за малою дитиною. Словом, лінивим братися за вирощування броколі я не раджу».

Читайте також: В Україні вирішення земельних спорів на роздоріжжі кодексів.



Перегляди: 13
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: