НОВИНИ

Стало відомо, чи подорожчає молочна продукція

09.08.2021 07:03
aboeku8a3x3pw5rl

На вартість молочних продуктів буде впливати зростання інфляції в Україні. Восени в Україні спостерігатиметься зростання цін на молоко і молочні продукти. Такий прогноз озвучив заступник керівника Всеукраїнської Аграрної Ради (ВАР) Денис Марчук, пише agronews.ua.

“Динаміка цін показує, що у нас в господарському секторі зниження обсягів виробництва молока більше 6%, тобто немає показників того, щоб ми повністю могли забезпечити себе молоком. Відповідно, попит перевищує пропозицію, ціни трохи ростуть”, – сказав експерт.

Крім того, на думку експерта, на вартість молочних продуктів впливатиме зростання інфляції в Україні.

“Цього року в країні зафіксована значна інфляція. Крім того, якщо в Україну надходять імпортні продукти, вони не можуть коштувати дешевше, ніж на зовнішніх ринках”, – зазначив експерт.

Молочна продукція в Україні: що необхідно знати

Україна за підсумками 2020 року подвоїла імпорт молочних продуктів (до 304,2 млн дол.), при цьому скоротивши експорт власної продукції на 17,3% (до 226,6 млн дол.). За даними Держстату, виробництво молока в Україні за підсумками 2020 року скоротилося до 9,25 млн тонн, тобто вперше за час незалежності склало менше 10 млн тонн.

Україна в 2020 році відкрила 12 нових ринків для експорту продукції, погодила 35 експортних сертифікатів і пройшла 2 аудити Європейського Союзу за системою оцінки державного контролю за виробництвом риби і рибних продуктів, м’яса птиці та продуктів з нього.

✔З початку 2021 року Україна відкрила 8 нових ринків для експорту агропродукції.
✔ У лютому 2021 року Ліван відкрив свій ринок для імпорту молока і молочних продуктів українських виробників, а Ефіопія – для імпорту українських яєць.
✔ 9 березня 2021 року Японія відкрила свій ринок для українського молока.
✔ 25 травня 2021 року українські виробники молока і молочних продуктів отримали можливість експортувати свою продукцію в Кувейт.

Нагадаємо, що в Україні почали дорожчати яйця.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: