НОВИНИ

Чи може бути продана в розстрочку комунальна земля с/г призначення

15.02.2022 12:32
Land-market5

Комунальна земля, що призначена для ведення селянського (фермерського) господарства і перебуває у постійному користуванні, може бути продана громадянину України, якому належить право постійного користування. Про це повідомляє wiki.legalaid.gov.ua, пише agronews.ua.

Розміри земельних ділянок, які підлягають викупу, законодавчо не обмежені.

Такі земельні ділянки можуть бути викуплені у власність з розстрочкою платежу до десяти років за ціною, яка дорівнює нормативній грошовій оцінці таких земельних ділянок, без проведення земельних торгів.

Так, у ч.9 ст.128 Земельного кодексу України вказано, що розрахунки за придбання земельної ділянки можуть здійснюватися з розстроченням платежу за згодою сторін, але не більше ніж на п’ять років. А перехідними положеннями Земельного кодексу зазначений інший строк розстрочення платежу — 10 років.

«У разі купівлі земельної ділянки з розстроченням платежу право власності переходить до покупця після сплати першого платежу», — зазначили експерти. 

Зазначається, в абзаці 2 п. 6-1 розділу Х ЗК України визначено, що право на викуп може бути реалізовано також і спадкоємцями фізичних осіб, яким належало право постійного користування, крім випадків, коли такі земельні ділянки були передані у власність чи користування фізичним або юридичним особам.

Читайте також: Українські птахівники згортають виробництво.



Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: