АГРОБУХГАЛТЕРІЯ

Стало відомо, чи матиме пільги з податку на нерухомість сільгоспник, у якого є свинарник

26.09.2020 18:45
(COPY) (COPY) (COPY) (COPY) (COPY) (COPY) (COPY) форум 3 (5)

Платник податків, має у власності об’єкти нерухомого майна: свинарник, будівлю для волів, склад для кормів, кормокухню. Чи має право скористатись пільгами з податку на нерухомість за підпунктом «ж» підпункту 266.2.2 Податкового кодексу України (далі – ПК)? Чи підлягає сільськогосподарська діяльність платника під визначення «Сільськогосподарський товаровиробник»?Про це повідомляє Головбух, пише agronews.ua.

Не є об’єктами оподаткування податком на нерухоме майно ділянки, будівлі, споруди сільськогосподарських товаровиробників (юридичних та фізичних осіб), віднесені до класу «Будівлі сільськогосподарського призначення, лісівництва та рибного господарства» (код 1271) Державного класифікатора будівель та споруд ДК 018-2000 (далі – Класифікатор ДК 018-2000), та не здаються їх власниками в оренду, лізинг, позичку (пп. «ж» пп. 266.2.2 ПК).

Фізичні особи, які займаються сільськогосподарською діяльністю, передбаченою КВЕД з урахуванням Класифікатора ДК 016:2010, мають у володінні, користуванні або розпорядженні землі сільгосппризначення чи сільськогосподарських тварин, володіють та використовують будівлі, споруди, віднесені до класу «Будівлі сільськогосподарського призначення, лісівництва та рибного господарства» (код 1271) Класифікатора ДК 018-2000, є сільськогосподарськими товаровиробниками з метою визначення об’єкта оподаткування згідно підпунктом «ж» підпункту 266.2.2 ПК.

Отже, об’єкти нежитлової нерухомості, віднесені до класу «Будівлі сільськогосподарського призначення, лісівництва та рибного господарства» (код 1271) Класифікатора ДК 018-2000, які належать на праві власності юридичним та фізособам-сільськогосподарським товаровиробникам та не здаються їх власниками в оренду, лізинг, позичку, не є об’єктами оподаткування податком на нерухоме майно згідно з підпунктом «ж» підпункту 266.2.2 ПК.

Читайте також: Охорона праці під час зберігання та переробки зерна: які заходи вживає роботодавець.


Більше інформації для бухгалтера агропідприємства — на порталі Головбух .

«Головбух Агро» — єдиний в Україні повноцінний електронний журнал для бухгалтерів, які ведуть облік на підприємствах агропромислового комплексу.  Видання оперативно висвітлює законодавчі зміни, дає готові рішення робочих ситуацій, попереджає про ризики, убезпечує від штрафів та подає зрозумілі інструкції правомірних і безпечних дій. 


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: