НОВИНИ

Стало відомо, чи будуть українці забезпечені гречкою

10.09.2022 10:17
rassypchataya-grechka-na-garnir_1576824423_6_max-1-1024x682

У 2022 р. врожай гречки в Україні може становити 140 тис. тонн. Такой прогноз 7 вересня в ефірі всеукраїнського телемарафону озвучив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький. Повідомляє ukrinform.ua, пише  agronews.ua.

«Вже зібрано і обмолочено 8% площ, з яких отримано 12,6 тис. тонн. В цілому очікуємо, що може бути зібрано 140 тис. тонн гречки», – сказав він, додавши, що цього року площі сівби зернової в Україні зросли в 1,5 раза.

Висоцький також додав, що до кінця вересня врожай гречки буде зібрано і вже з жовтня вона стане доступна українським споживачам. Також він зазначив, що у міністерстві очікують зниження цін на зернову з кінця жовтня.

«Внутрішнє виробництво буде із запасом достатнім для того, щоб забезпечити українців гречкою на весь рік. Навіть для того, щоб сформувати необхідний перехідний резерв», – сказав перший заступник міністра.

Зауважимо, що, згідно з даними Мінагрополітики, щорічне внутрішнє споживання гречки в Україні оцінюється на рівні 110 тис. тонн.

Читайте також: Агробізнес під час війни: як побудувати ефективну діяльність


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: