ГОЛОВНЕ

Стало відомо, чи буде продовжено роботу зернового коридору

18.10.2022 08:05
630_360_1661962680-439

Україна і Туреччина підтримують продовження дії “зернової ініціативи” про експорт українського зерна з чорноморських портів. Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України, пише agronews.ua.

Зазначається, що сьогодні, 16 жовтня, в Спільному координаційному центрі в Стамбулі міністр інфраструктури України Олександр Кубраков зустрівся з міністром оборони Туреччини Хулусі Акаромт та обговорили реалізацію “зернової ініціативи” та продовження її дії після 22 листопада 2022 року.

“З моменту старту і до сьогодні вже експортовано понад 7,7 мільйона тонн агропродукції, що вже стабілізувало ціни на продовольство та протидіє загрозі глобального голоду. Сторони-учасники “ініціативи” – ООН, Туреччина та Україна, висловили готовність продовжити її дію і запевнили у докладанні максимальних зусиль для її успішної реалізації. На даний момент немає жодних сумнівів, що робота “зернового коридору” буде продовжена після 22 листопада”, – зазначив Кубраков.

За його словами, під час зустрічі українська сторона також наголосила на важливості прискорення Спільним координаційним центром процесу інспектування суден.

Завдяки цьому вдасться суттєво збільшити об’єми експорту зерна в держави Африки, Азії та Європи, а також запобігти утворенню черг на перевірках.  



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: