АНАЛІТИКА

Апельсиновий сік може стати не по кишені українцям

16.11.2020 10:02
144

На обох американських континентах урагани та посуха скорочують виробництво цитрусових. Аналітики не виключають здорожчання цитрусових та соків, особливо, апельсинового, через цей фактор, а також внаслідок значного світового зростання споживання цитрусових соків, особливо апельсинового, під час пандемії. Про це повідомляє agronews.ua.

Ф’ючерси на заморожений концентрований апельсиновий сік показали найзначніше зростання за чотири місяці в жовтні, набравши 3,7% після того, як цитрусові гаї у Флориді постраждали від удару стихії. З початку цього місяця ціна на сік зросла ще на 1,4% через проблеми у виробництві.

Джек Сковілла, аналітик Price Futures Group в Чикаго, каже, що варто стежити за змінами на ринку апельсинового соку, якщо буде введений новий локдаун.

«Коронавірус сприяє споживанню замороженого концентрованого апельсинового соку в умовах вимушеного перебування вдома. Попит на продукцію ресторанів і послуги громадського харчування набагато менше, так як ніхто не вечеряє поза домом», – вважає експерт.

Світовий ринок апельсинового соку виглядає дуже багатообіцяюче, так як здорове харчування набирає все більшої популярності. Фактично, аналітики ринку соку кажуть, що попит на цей товар був стійким з самого початку пандемії: рівень споживання і ціни росли протягом кількох місяців починаючи з березня 2020 року.

Сковілла відзначає, що, незважаючи на те, що Флорида зазнала цьогоріч лише незначного впливу рекордної кількості ураганів (30 впродовж сезону 2020 року), виробництво соку постраждало через тривалий період цвітіння апельсинових дерев.

Лише нещодавно на північноамериканському континенті погода покращилася, і почалися дощі, які забезпечують хороші умови для здоров’я дерев і дозрівання врожаю.

Провідні виробники цитрусових в Бразилії також зіткнулися з посухою, в зв’язку з чим був потрібний додатковий полив, а в сусідній Мексиці справи йшли краще завдяки регулярним дощів.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: