НОВИНИ

Оприлюднено причини зростання експортних цін на українську пшеницю

09.06.2020 09:02
6b4aa5ab5952413d60a483dd1cbdaabd

На початок тижня українська пшениця нового врожаю продовжує дорожчати на експортному напрямку. Примітно, що підвищувальний тренд переважає в даному секторі з середини травня, при цьому минулого тижня зростання цін стало більш активним. Про це повідомляють аналітики АПК-інформ, пише agronews.ua.

«Рік складний і цікавий у всіх аспектах, і період міжсезоння не став винятком. Так, замість очікуваного сезонного зниження цін на пшеницю врожаю-2020 ми спостерігаємо підвищення. Ключову підтримку цінам надають побоювання щодо стану посівів даної культури в Причорноморському регіоні і ряді країн-експортерів (в т.ч. в США і країнах ЄС) через несприятливі погодні умови і пов’язаної з цим деякої невизначеності щодо прогнозу виробництва пшениці. Також фактором підтримки цін виступає можливе зниження якості української пшениці як на тлі погодного чинника, так і з огляду на недостатньо активного застосування ЗЗР і добрив (в т.ч. за рахунок складної економічної ситуації як в країні в цілому, так і в фермерських господарствах зокрема) . З огляду на очікуване збільшення частки фуражної зернової в валовому зборі пшениці в т.

Станом на 8 червня пропозиції пшениці з протеїном 11,5% врожаю-2020 з поставкою з глибоководних портів в кінці липня – серпні в основному надходять за цінами в межах 199-200 USD / т FOB, а з відвантаженням через малі порти – 185-191 USD / т FOB, що перевищує показники середини травня.

Ціни пропозиції на фуражну зернову підвищуються менш активно і на звітну дату становлять 189-193 і 176-180 USD / т FOB з відвантаженням через чорноморські та азовські порти, що теж вище показників в середині травня.

Нагадаємо, в Україні оприлюднено рентабельність вирощування кукурудзи.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: