АНАЛІТИКА

Стало відомо, чому зростає ціна на українську кукурудзу

27.10.2020 08:15
kukuruza-2

Ціни на кукурудзу продовжують зміцнюватися на міжнародному ринку, що призводить до зростання цін на продукти всього зернового комплексу. Про це повідомляють аналітики Агритель, пише agronews.ua.

В Україні трейдери для виконання раніше укладених контрактів змушені підвищувати ціни на кукурудзу на тлі стримування продажів виробниками.

Простої суден в портах внаслідок затримки збирання та зменшення врожаю виросли до 10-30 днів, через що трейдери зазнають великих збитків, зауважують аналітики електронної зернової біржі ГрейнТрейд.

За попередні два дні закупівельні ціни на кукурудзу в портах виросли ще на 5-10 $/т до 220-222 $/т або 7500-7600 грн/т, додавши за тиждень 20 $/т.

“Тож тим, хто шукає спокою і визначеності, варто звернути увагу на такий вид ресурсів як кукурудза. У той час як експортні продажі кукурудзи США продовжували зростати на тлі надзвичайно високого попиту в жовтні, основний продукт для виробництва етанолу , кормів для тварин, сиропу і навіть пластмас завершував четвертий тиждень поспіль в плюсі. Кукурудза виросла на 4% за три останні тижні, продемонструвавши 12% -ве зростання за цей період. У місячному вирахуванні жовтень має закінчитися для кукурудзи зростанням на 9% після аналогічного показника у вересні і 10% -ного зростання в серпні”, – вважає Барані Крішнан, експерт Investing.

Джек Сковілла, керівний дослідженнями ринку кукурудзи в Price Futures Group, каже, що деякі трейдери на Середньому Заході США поки не розпродають свої запаси в надії на подальше зростання цін.

Він пояснює:

«Фермери утримують кукурудзу для подальшого продажу. Виробники незадоволені ціною, і фермери продають соєві боби і притримують кукурудзу.»

Також апетит Китаю до покупок як і раніше підтримує ринок. Імпорт в цю країну зріс у порівнянні з попередніми роками. Квота на імпорт, яка була встановлена ​​на рівні 7 млн ​​тонн на початку кампанії, буде перевищена і покупки можуть досягти 20 млн тонн.

Додатково до цього невтішні врожаї в Європі, США і України також штовхають ціни в Чикаго до зростання.

За тиждень експорт української кукурудзи виріс на 63% до 390 тис т, а загалом у сезоні склав 1,4 млн т, що на 55% поступається показнику минулого року.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: