НОВИНИ

Стало відомо, чому зросли ціни на українські молочні продукти

14.12.2020 08:32
pR2tqSi4yTFeQB6dA1MY.r695x430

Ситуацію на ринку свіжих молокопродуктів не можна назвати критичною, але з урахуванням існуючого розриву цін на готову продукцію і молоко-сировину, нескладно припустити, що рентабельність діяльності цельномолочніков зараз вкрай низька. Про це повідомляє infagro, пише agronews.

З кінця літа ціни на молоко і кефір виросли приблизно на 4%, а сире молоко подорожчало на 19%. В же час, якщо порівнювати з минулим роком, молоко і кефір зараз продаються на 8-9% дорожче, а сировину дорожче на 10-11%.

У будь-якому випадку, виробники свіжих молокопродуктів в найближчі місяці будуть намагатися збільшувати ціни на свою продукцію.

Поки що в базових прайсах більшості виробників в кінці листопада значаться такі ціни: молоко 2,5%, плівка – 23,7-25,5 грн / л, кефір 2,5%, плівка – 27,5-29,0 грн / л, сметана 15%, плівка – 62-68 грн / кг, сир кисломолочний 9% – 108-122 грн / кг.

У жовтні виробництво свіжих молокопродуктів зросло. Можливо, це пов’язано з низькою базою порівняння у вересні, але в жовтні молока розлили на 8% більше – 40,9 тис. т, кисломолочної продукції – стільки ж, 36,3 тис. т, а випуск сирної продукції збільшився на 6% до 7,5 тис. т.

Нагадаємо, названо шість підроблювачів молочної продукції в Україні.


Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: