ГОЛОВНЕ

Стало відомо, чому врожай картоплі був дуже низьким

16.11.2019 14:03
49_main

Аналітики з Української плодоовочевої асоціації заявили, що в жовтні цього року імпорт картоплі встановив абсолютний рекорд. В цілому в минулому місяці в Україні було завезено понад 92 тонн картоплі.

З початку цього року Україна отримала від імпортних виробників 142000 тонн картоплі. При цьому овоч на ринках не дешевшає, на відміну від інших овочів з борщового набору. Імпорт картоплі в цьому році в 500 раз перевищив минулорічні показники.

«У жовтні в Україні було ввезено близько половини річного обсягу продажів картоплі мережами супермаркетів, а це вже дуже суттєво», – розповіли аналітики.

Також вони наголосили, що середня вартість картоплі в Україні перевищує ціни, зафіксовані в Польщі. Зараз в Україні кілограм картоплі коштує на 10 центів дорожче, ніж в Польщі.

У Росії вартість картоплі ще нижче – на 20 центів, тобто в два рази. Аналітики нагадали, що основним постачальником цього овоча залишається Білорусь, і там картопля коштує теж в два рази дешевше, однак експерти впевнені, що білоруські постачальники реалізують російський овоч. Також немає заборони на поставки картоплі з Росії, і українці, швидше за все, купують овоч російського походження.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: