АНАЛІТИКА

Стало відомо, чому впала ціна на українську пшеницю

29.10.2020 07:32
pshenitsa_26-870x400

Українські трейдери почали знижувати ціни на продовольчу і фуражну пшеницю на 50-150 грн / т. Станом на ранок 29 жовтня 2020 року ціни попиту на зернову 2 класу і фураж фіксувалися в межах 8150-8400 і 8050-8350 грн / т СРТ-порт відповідно, що, тим не менш, в середньому на 100 грн / т перевищує показники кінця минулого тижня. Про це повідомляють аналітики ІА “Апк-Інформ”, пише agronews.ua.

«Ключовий тиск робить зниження котирувань пшениці на світових біржах на тлі випадання опадів у США і Росії, а також нової хвилі напруженості, пов’язаної з можливим погіршенням стану світової економіки в світлі погіршення ситуації з пандемією COVID -19, про що свідчить і вчорашній обвал індексів на всіх фондових ринках, і здешевлення нафти», – пояснила ситуацію керівник відділу локальних ринків ІА «АПК-Інформ» Анна Танская.

Таким чином, ціни попиту на 1000-1300 грн / т (або на 14-18%) перевищили історичний максимум, який фіксувався в кінці січня – середині лютого 2019 року.

Традиційно трейдери не поспішають знижувати ціни пропозиції на базисі FOB. При цьому ціни попиту імпортерів помітно просіли і лише зрідка досягають максимальних відміток.

«Поки зміни цін попиту на пшеницю в портах України відбуваються в межах сформованих діапазонів, але це лише питання часу. Підтримку цінам продовжують надавати активні темпи експорту української пшениці на тлі прийнятого меморандумом обмеження, анонсоване запровадження обмежень на експорт російської зернової з січня 2021 року, а також складності з формуванням партій потрібних обсягів зважаючи стримування продажів аграріями», – підсумувала А. Танская.

Нагадаємо, висока ціна на український соняшник може протриматися до кінця року – прогноз.


Перегляди: 17
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: