НОВИНИ

Стало відомо, чому в Україні загинуть мільйони курей

04.03.2022 11:12
_93628450_095feb37-9db2-406e-a1c5-3f4fadd7c6aa

Українська компанія “Укрлендфармінг”, яка є виробником третини курячих яєць в Україні, повідомляє про загрозу масового падежу курей на птахофабриках. Такий сценарій розвитку подій несе не лише продовольчу, а й екологічну загрозу. Про це повідомляє SEEDS, пише agronews.ua.

Через війну та логістичні проблеми неможливо постачати комбікорми до птахофабрика “Чорнобаївська” під Херсоном. Там утримують 3 млн. курей. Їх наразі неможливо навіть утилізувати, а масовий падіж птиці, спричинений голодом, може призвести до екологічної катастрофи.

“Окрім того, в подібній ситуації опинилась і Богодухівська птахофабрика та птахофабрика Охоче на Харківщині, що також входить до складу агрохолдингу “Авангард” (група компаній “Укрлендфармінг”). Окрім того, зараз знеструмлено найбільший в Європі інкубатор в м.Макарів Київської області. Окрім екологічної небезпеки, зупинка підприємств може призвести і до дефіциту яєць в Україні. Наша група компаній забезпечувала курячими яйцями до 30% ринку України. Зараз ми можемо говорити про фактичну втрату 15% виробництва яєць в країні”, – заявили у компанії “Укрлендфармінг” 2 березня.

У четвер, 3 березня, голова Херсонської ОДА Геннадій Лагута повідомив, що місцева влада вже вирішує проблему з птахофабрикою.

“Зараз вирішується питання щодо птахофабрики у Чорнобаївці. Через агресію Росії підприємству загрожує мор курей та екологічна катастрофа. На птахофабриці зараз 3 млн курей. Їх наразі не можуть ні погодувати, ні утилізувати. Дякую меру міста Ігорю Колихаєву, який веде переговори з окупантами щодо надання доступу на підприємство та можливості реалізувати продукцію птахофабрики (м’ясо, яйця)”, – зазначив Геннадій Лагута.

Читайте також: Озвучено основні законодавчі зміни в Україні у березні.



Перегляди: 37
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: