НОВИНИ

Стало відомо, чому в Україні подорожчають огірки

29.02.2020 17:01
svoї-ogirki-vzhe-v-travni-abo-7-sekretiv-rannix-ogirkiv-01

Подорожчання огірка було обумовлено різким скороченням пропозиції в сегменті тепличної продукції. Ціни на тепличні огірки в Україні інтенсивно зростали протягом усього тижня, повідомляють аналітики проекту EastFruit. 

Подорожчання даної продукції було обумовлено різким скороченням пропозиції в сегменті тепличного огірка. Поставки продукції з Туреччини практично припинилися, а вибірки огірків в місцевих теплицях дещо знизилися.

Крім того, позитивному ціновому тренду також сприяла досить висока купівельна активність, і до кінця тижня місцеві тепличні комбінати вже не змогли задовольнити сформований попит. У сформованих умовах представники тепличних комбінатів без шкоди для темпів збуту підвищували відпускні ціни, і до кінця тижня пропонували вітчизняні огірки за ціною 55-58 грн/кг ($2,24-1,36/кг), що в середньому на 21% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Підвищення ціни на тепличний огірок учасники ринку пов’язують з активізацією попиту на тлі відносно низької пропозиції цієї продукції. Нагадаємо, друга половина цього тижня відзначена помітним підвищенням активності оптових компаній щодо тепличного огірка, в той час як вибірка цієї культури в місцевих тепличних господарствах дещо скоротилася.

Відзначимо, що на даний момент тепличним комбінатам України вдається вести відвантаження огірка в середньому на 5% дорожче, ніж наприкінці лютого 2019 року.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: