НОВИНИ

Стало відомо, чому в Україні дешевшає капуста

26.09.2020 10:39
загружено (1)

Через несприятливі погодні умови якість капусти в поточному сезоні істотно знизилася. В Україні поступово знижується оптова ціна на білокачанну капусту, повідомляють аналітики проекту EastFruit, пише  agronews.ua.

Знижувальну цінову динаміку оператори ринку пов’язують із сезонним збільшенням пропозиції даної продукції. У той же час торговельна активність на ринку залишається досить невисокою, що чинить додатковий тиск на ціни.

На сьогоднішній день білокачанна капуста пропонується до продажу по 3-4,5 грн / кг ($ 0,11-0,16 / кг), що в середньому на 12% дешевше, ніж в кінці минулого робочого тижня.

Негативний ціновий тренд в сегменті білокачанної капусти виробники пояснюють декількома факторами. Так, із-за несприятливих погодних умов якість капусти в поточному сезоні істотно знизилася. Як результат, покупці все частіше відмовляються від придбання великих обсягів: оптові компанії та роздрібні мережі закуповують капусту лише невеликими партіями для поточних продажів, посилаючись на дуже обмежений термін реалізації даної продукції.

Варто відзначити, що, незважаючи на зниження цін, на даний момент оптова ціна на капусту в Україні у середньому на 12% вище, ніж в кінці вересня 2019 року. При цьому, передумов для поліпшення ситуації в даному сегменті поки не спостерігається, оскільки багато виробників ще не приступили до збирання капусти пізніх сортів, ціни на яку традиційно озвучуються на більш високому рівні.


Перегляди: 16
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: