НОВИНИ

Стало відомо, чому українська пшениця стала неконкурентною на ринку Єгипту

07.10.2019 10:24
shutterstock_70226983

Єгипетський державний оператор в нинішньому маркетинговому році більш обережний в закупівлях пшениці. На сьогодні в тендерах закуплено на 30% менше зерна, ніж на аналогічну дату минулого року: зараз це близько 2,5 млн т, в минулому році на початок жовтня ця цифра була більше 3,3 млн т. Про це на засіданні «Круглого столу» розповіла радник президента УЗА Олена Нероба, пише Elevatorist.com.

«Єгипет – один з ключових наших ринків. Але, тим не менше, останні 2 тендери пройшли без нас і виною тому, в тому числі, курс гривні. Гривня зміцнилася. Коли локальна валюта ставати сильною, товари, які орієнтовані на експорт, стають менш конкурентними », – пояснила фахівець.

Вона також додала, що в цьому сезоні на єгипетському ринку з українською пшеницею посилено конкурує європейська пшениця. Якщо раніше європейська зернова коштувала дорожче української і російської, то в нинішньому МР ціни зрівнялися за рахунок ослаблення євро. Традиційно присутність Росії сильне, але поки що через неохочих продажів російськими виробниками, збільшилася присутність в тендерах GASC Румунії, України та Франції.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: