ВАЖЛИВО

Стало відомо, чому Україна може втратити фермерів

22.10.2019 12:35
32deeef8-480a-4b91-8739-24065a459142

Відкритий ринок землі має гарантувати рівні стартові можливості як для холдингів, так і для дрібних та средніх фермерів. Про це повідомив голова «Агро-Продовольчої Ради» Іван Слободяник під час четвертого етапу земельного віче, пише Kurkul.com.

«У сьогоднішньому вигляді величезні ризики, що середні фермери будуть втрачені в цьому процесі, оскільки ці умови, які пропонуються для них, є не дуже добрими. Відстрочки для іноземців 4 роки — це дуже мало. Ринок це не лише можливість продавати, це здатність купувати, по перше. Відкритий ринок — це рівні стартові можливості. Сьогодні їх немає», — заувжив Іван Слободяник.

Також він додав, що наразі всі дискусії сфокусувались навколо іноземців, проте іноземні інвестиції — це не вигідно ні агрохолдингам, ні фермерам.

«Але ні холдингам, ні середнім фермерам не вигідний захід нових гравців. Бо подушки безпеки немає, державні програми підтримки скорочено. Урожаю толком цього року немає. Є багато середніх фермерів, яких сьогодні треба підтримати. Чим більше середнього класу, тим краще для економіки країни», — підсумував Іван Слободяник.

На його думку, саме дрібні фермери будуть знищені, оскільки частина з них лише починають працювати, і їм потрібна підтримка. Без наявного інструменту фінансування є ризик, що середні фермери зникнуть.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: