НОВИНИ

Стало відомо, чому цієї зими у ЄС дешевшають овочі

09.01.2020 07:25
tomato

З осені 2019 року в країнах ЄС знижуються ціни на овочі. Зима 2020 року увійде в історію і запам’ятається європейцям тим, що ціни будуть найнижчими за останні п’ять років, пише EastFruit

«У грудні європейські томати коштували на 15% дешевше, ніж в середньому за останні 5 років. За кілограм просили 0,93 євро. В Іспанії болгарський перець продавали оптом по 1,25 євро за 1 кг, а огірки – по 1,2 євро за кг », – цитує Agri.bg новий звіт Центру економічних досліджень сільського господарства Болгарії (CAPA).

Як пише КазахЗерно.kz, аналітики пов’язують зниження цін на овочі зі сприятливою погодою, яка встановилася в країнах ЄС і яка посприяла високому зросту виробництва томатів і перцю в 2019 року.

Тим часом, конкурентоспроможність болгарських овочів знижується. У минулому році в теплицях і городах зібрали менший урожай, а в майбутньому році він буде ще менше. Зниження індексу їх виробництва в Болгарії до 0,45 продиктовано тим, що вона виробляє менше, ніж середній показник по світу, і тим, що ціни на них тримаються на середньому рівні.

Індекс конкурентоспроможності болгарського перцю залишиться на високому рівні – 0,49-0,51. У 2017 році він був ще вище – 0,54, але через відсутність зростання виробництва він став знижуватися.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: