ВАЖЛИВО

Стало відомо, чому різко зросла ціна на українську пшеницю

06.07.2020 13:02
GTFcc1HJ-KpCcPZndmzw2hySKz_qeYIJ

Так, ціни пропозиції на пшеницю з протеїном 12,5% і фураж врожаю-2020 зросли в середньому на 3 USD / т і станом на кінець минулого тижня озвучувалися в межах 196-201 і 184-187 USD / т FOB відповідно. Про це повідомляє АПК-інформ, пише agronews.ua.

«Різкій зміні тренда на зростання ціни посприяло подорожчання пшениці на світових біржах СВОТ і Euronext на тлі зниження в квартальному звіті USDA оцінки посівних площ під пшеницею в ц.р. в США, а також очікування понижувальних коригувань прогнозу виробництва пшениці у Франції. Дана ситуація була обумовлена ​​погіршенням стану посівів культури в США і очікуваним суттєвим зниженням показника середньої врожайності пшениці у Франції (до рівня, значно поступається торішньому і середнім значенням останніх 5 років). Підтримку цінам на українську пшеницю зробило підписання меморандуму, яким її експорт в 2020/21 МР може бути істотно обмежений (за інсайдерською інформацією – до 17,2 млн тонн), а також перспектива зниження валового збору пшениці в Україні в ц.р. через несприятливі погодні умови », – прокоментувала ситуацію керівник відділу локальних ринків ІА «АПК-Інформ» Анна Танская.

При цьому активність укладення угод на постачання пшениці нерідко оцінювалася як помірна, що пояснювалося високим спредом між цінами попиту та пропозиції. Тим часом збереженню підвищуючого тренду може посприяти інформація про наявність ряду проблем з якістю зернової врожаю-2020 на пропонованих до реалізації партії , – підсумувала експерт.

Нагадаємо, в Україні різко зросли ціни на помідори.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: