НОВИНИ

Стало відомо, чому різко подорожчали тепличні огірки

08.11.2020 18:29
549

Перший тиждень листопада поточного року приніс кардинальні зміни цінової ситуації на ринку тепличного огірка в Україні, констатують аналітики проекту EastFruit, пише  agronews.ua.

В результаті стрімкого скорочення пропозиції коротких тепличних огірків на українському ринку на минулому тижні, тренд зростання цін на дану продукцію зміцнився. Фахівці проекту повідомили, що ціни на горбкуваті огірки вже в 2, а в деяких випадках і більше разів перевищували показники попереднього тижня.

Так, до кінця тижня, що минає, діапазон оптових цін на короткі горбкуваті огірки в Україні вже становив 25-33 грн / кг ($ 0,88-1,16 / кг), тоді як попередній тиждень завершився діапазоном цін на даний вид огірків на нижчому рівні, 10-18 грн / кг ($ 0,35-0,63 / кг).

На думку фахівців EastFruit, стрімке зменшення пропозиції коротких тепличних огірків на українському ринку пов’язане з традиційним завершенням чергової сівозміни в господарствах. А похмура і прохолодна погода, яка спостерігається в Україні вже протягом декількох тижнів, тільки прискорила процес завершення чергового сезону коротких горбкуватих огірків в Україні.

Природно, така різка зміна цінової ситуації не могла залишитися непоміченою основними зовнішніми постачальниками тепличних огірків на український ринок. І до кінця нинішнього тижня оператори ринку повідомляли, що найближчим часом очікується прибуття в Україну перших в цьому сезоні оптових партій тепличних огірків з Туреччини. Прогнозована ціна на дану продукцію в Україні може варіюватися в діапазоні 27-28 грн / кг ($ 0,95-0,99 / кг). Тобто новий сезон імпортних тепличних огірків в Україні можна офіційно вважати відкритим.

Подальші цінові зміни учасники ринку тепличних овочів прогнозувати не стали, але в той же час більшість з них припустили, що останній різкий стрибок цін, негативно позначиться на і без того стриманому попиті на тепличні овочі з боку покупців.


Перегляди: 16
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: