Незважаючи на труднощі з формуванням необхідних обсягів помольних партій сировини, з середини квітня українські переробники змушені поступово знижувати відпускні ціни на пшеничне борошно, вважають аналітики АПК-інформ. Про це пише agronews.ua.
Ситуація, що склалася багато в чому обумовлена високою конкуренцією між виробниками на тлі неактивного попиту на борошно.
За минулий тиждень багато борошномельні компанії знизили ціни пропозиції на борошно в середньому ще на 100-300 грн/т (або на 1-3%) і за станом на 19 травня озвучують їх в межах 7500-9500 і 7400-9100 грн/т EXW відповідно на продукцію вищого і 1 сорту.
Відзначимо, що деякі переробні підприємства, виходячи з показників рентабельності виробництва борошна, вважали за доцільне залишати ціни пропозиції незмінними.
Нагадаємо, Аграрний фонд профінансував агровиробників на 233 млн грн.